top of page
Red-BG.png
thisCat.gif
thisCat.gif
thisCat.gif
thisLogo.gif
thisEye.gif
thisEye.gif
thisEye.gif
thisEye.gif
thisEye.gif
thisBird.gif

ThisWorld App

30 שנים אחרי שנסגר, ״העולם הזה״ מתעורר לחיים במובייל כממשק חדשות אלטרנטיבי ומרענן. עיצוב הממשק החדש נשען על ה־DNA הויזואלי והרעיוני של השבועון המקורי וכולל החייאה של מדורי השבועון, עיצוב פונטים בהשראת הכותרות הסנסציוניות שלו, וטוויסט עכשווי עם גיפים מונפשים ודימויים מתרבות האינטרנט.

הפרויקט זכה בפרס אאא לקידום ולעידוד יצירה בתחום הטיפוגרפיה והשפה העברית, ונבחר לפרויקט גמר מצטיין מטעם הפקולטה לעיצוב במכון הטכנולוגי חולון.

הקלטה מתוך פרזנטציית חשיפת הפרויקט

IMG_2069.jpg

כדי להבין טוב יותר את הבעיות המרכזיות שקיימות באופן צריכת החדשות הנוכחי במובייל, עברתי על מאות ביקורות בחנויות האפליקציות, קיימתי ראיונות עם משתמשים פוטנציאלים, ולאחר מכן מיפיתי את הכאבים ואת האתגרים הכרוכים באיפיון ועיצוב אפליקציית חדשות עכשווית:

How
Might
We?

א׳. כיצד נעביר את המידע החדשותי לקהל שנמנע מקריאת טקסטים ארוכים?
ב׳. כיצד נמנע תחושת תסכול מקריאת חדשות ונייצר חווית קריאה מהנה?
ג׳. כיצד נפשט את תצוגת תכני הקריאה ונהפוך את הבחירה לקלילה?
ד׳. כיצד נעודד את אלו שאינם צרכני חדשות להתעניין בחדשות?

Red-BG.png

על־מנת להתאים לכל משתמש את סוג התוכן והאופן בו הוא יוצג עבורו, יצרתי תהליך אונבורדינג קליל שמעבר ללמידת הנתונים הטכניים כמו תחומי העניין של המשתמש ואורך הטקסט שהוא מעוניין לקרוא - לומד גם את רמת הבקיאות שלו באקטואליה ובפוליטיקה, ולכמה הומור הוא יעדיף להיחשף במהלך השימוש.

OnBoarding-2.gif
Copy of Red-BG_edited.jpg
Feed2_edited.png

לאחר מכן המשתמש מגיע ל־פיד שערים, שבניגוד לממשקי האקטואליה העמוסים - מתייחס לכל כתבה כאל כתבת שער, ומאפשר למשתמש לנווט בין הכתבות באמצעות מחוות סווייפ. ברגע שאחת הכתבות עניינה את המשתמש - סווייפ למעלה יעביר לכתבה עצמה.

Red-BG.png

אחד הכאבים המרכזיים שעלו בראיונות עם משתמשים פוטנציאלים הוא תחושת אי ה־ודאות לגבי אורך הכתבות. לכן, כדי שהמשתמש יוכל לחוות כמה עבר וכמה נותר עד סוף הקריאה, בכל כתבה יופיעו כ־6 כרטיסיות תוכן שיציגו את הסיפור של הכתבה באופן נוח וזריז וללא גלילה מייגעת.

article_edited.png
שערים קדמי ואחורי

בשבועון המקורי היה פיצ׳ר נוסף, בזמנו ייחודי: השער האחורי.
בעוד בשער הקדמי הוצגו תכני חדשות ופוליטיקה, בשער האחורי הוצגו תכני בידור ורכילות. מכיוון ובמסך המובייל הסטנדרטי אין שני צדדים, חיפשתי דרך לתרגם את השער האחורי לפורמט הדיגיטלי, ולכן ברגע שהופכים את המכשיר ב־180 מעלות הממשק מתחלף למצב ״פייק מוד״.

VideoFrameApp_edited.png

העולם הזה

חוזר לחיים!

כחלק מגיבוש השפה הגרפית של הממשק החדש, עברתי על אלפי עמודי ארכיון וחילצתי טיפוסי אות בעלי פוטנציאל להפוך לפונטים עכשוויים עם ניחוח של פעם. לאחר מכן ביצעתי סקיצות ידניות, והעברתי אותן לפורמט דיגיטלי כפונט חי

תודות

לעודד עזר על ליווי הפרויקט, לאורי אבנרי ז״ל, ליוצרי הארכיון המקוון של ״העולם הזה״, ולכל מי שנרתם לעזור
והשתתף בכל אחד משלבי האיפיון והעיצוב 3>

bottom of page